Marina Maljković: Budućnost je pred nama

Posle plasmana na SP rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim napredovanju ovih mladih nada, rekla je selektorka Srbije

13.09.2022. 14:09
  • Podeli:
Košarkašice Srbije.jpg Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je krenula put Sidneja gde će krajem septembra učestvovati na Svetskom prvenstvu. Ekipa je od utorka u Istanbulu, gde će imati finiš priprema do 17. septembra kada kreće na takmičenje u Australiju.

Poslednji trening u Beogradu održan je u ponedeljak u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica” na kom je selektorka Marina Maljković podsetila da je ovo godina za smenu generacija i period kada se "deca" bacaju u vatru nacionalnog tima.

"Znate da smo mi u februaru u ovoj hali obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, što je ogroman uspeh za ovu decu. Ostvarili smo jedan veliki cilj posle smene generacija. Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju. Kao što znate, tri meseca smo radile naporno. Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da beležimo dobre rezultate",  istakla je Marina Maljković.

Na put u Istanbul je krenulo 15 igračica. U Turskoj, nacionalni tim Srbije će igrati utakmice protiv Bešiktaša i Emlaka.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko. Prvenstvo počinje 22. septembra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()