Monako ostvario svoj najveći uspeh, Barselona neprepoznatljiva na Fajnal foru

Najefikasniji igrač na meču bio je Nikola Mirotić

21.05.2023. 17:45
  • Podeli:
Evroliga_Euroleague_Barselona_Monako_Foto Reuters (1)-646a42178f1a3.webp Foto: Reuters

Košarkaši Barselone su za dva dana prešli put od favorita do poslednjeplasirane ekipe na Fajnal foru Evrolige. Tim Šarunasa Jasikevičijusa, koji je pre dolaska u Kaunas dominirao četvrtfinalom, poražen je i u meču za treće mesto od debitanta na završnici turnira - Monaka - 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21).

Barselona je sve vreme bila u zaostatku, neretko i dvocifenom minusu koji nije uspevala da preokrene. 

Treće mesto u Evroligi najbolji je plasman u istoriji Monaka, koji sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović . Ekipu iz kneževine nije predvodio Džejms, igrač koji važi za najboljeg pojedinca tima, već su se među dvocifrene strelce upisali Metju Strejzel sa 14 poena, odnosno Alfa Dialo i Eli Okobo sa po 10.

U poraženom timu Barselone najbolji je bio kapiten Nikola Mirotić sa 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić proveo je na terenu 14 minuta, a za to vreme imao je učinak od četiri poena, dva skoka i dve asistencije.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()