Novi reprezentativac Plavšić: Zove me nepoznat broj – a sa druge strane Kari

Mladi centar je nedavno pojačao redove Crvene zvezde za koju navija od malena

18.06.2024. 17:50
  • Podeli:
uros plavsic Dusan MilenkovicATAImages-666454911aefd.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Ovo leto je preiod iz snova za mladog centra Uroša Plavšića. Zvanično novi centar Crvene zvezde i kandidat košarkaške reprezentacije Srbije za Olimpijske igre još uvek ne može da veruje šta ga je "snašlo".

"Osećam se malo uzbuđeno i izgubljeno u celoj ovoj situaciji, ali veoma dobro", počeo je priču Uroš Plavšić.

"Veoma je teško procesuirati sve te informacije, sve se izdešavalo u kratkom vremenskom periodu. Mislim da još uvek nisam svestan svega, da ću tek biti u nekom narednom periodu. Stvarno sam uzbuđen i pre svega  sam zahvalan Megi, koja mi je dala priliku da pokažem šta mogu i ko sam zapravo kao košarkaš i kao čovek. Bilo je veliko zadovoljstvo biti u Megi iz prostog razloga što je to jedna jako zdrava sredina i mesto gde mladi igrači dobijaju šansu, što se videlo ove sezone. Uzeću  svoj primer  – od prvog dana kada sam došao u Megu nisam mogao ni da maštam da će se desiti potpis sa Crvenom zvezdom nakon sezone, a kamoli poziv za pripreme reprezentacije pred ovako jedno veliko takmičenje", iskren je 25-godišnji centar za b92 sport.

On je minule sezone prosečno u ABA ligi beležio 15,7 poena, 7,8 skokova i 1,3 asistencije, Mega je ligaški deo završila na četvrtom mestu, a sve to bio je rezultat rada sa mladim i posvećenim trenerom Markom Baraćem.

"Naravno, dosta mi je značilo, Marko ima super odnos sa svojim igračima, pre svega van terena i jednostavno je neko ko ne glumi, tj. nije ne glumi, ali ne eksponira previše svoj autoritet, a opet ga ima kod svih igrača. Meni se to veoma sviđa kod trenera. Imali smo super saradnju što su i rezultati Mege pokazali ove sezone. Jedna od boljih sezona Mege u istoriji kluba i veoma sam srećan što sam kao kapiten mogao da budem deo nečeg takvog lepog. To su stvarno super momci, super organizacija, ljudi u klubu koji rade su maksimalno posvećeni igračima i jednostavno, bilo je uživanje biti deo nečega takvog", podvlači momak rodom iz Ivanjice.

KK Crvena zvezda

Pre zvaničnog dogovora i parafa na vernost crveno-belom dresu, navijači Zvezde su ga dočekali aplauzom, jer je kao prvo pojačanje za sezonu 2024/25 gledao mečeve svog budućeg kluba u završnici ABA lige i KLS.

"Biće jako čudno iz razloga što je moje iskustvo sa Zvezdom bilo sa te druge strane, kao navijača.  Ako se ne varam, 2015. kada sam došao u Megu, kao dečačić koji je pokušavao da napravi nešto u svojoj karijeri, tada sam isto bodrio Zvezdu. Zvezda je nešto što se kroz celo moje detinjstvo provlači, kroz moju kuću i veoma sam srećan što ću biti deo takvog tima koji imaju najbolje navijače na svetu. Biće mi zadovoljstvo da igram pred njima, daću sve od sebe da pokažem u što boljem svetlu. Mislim da će prvi put biti jako čudno, kada si na drugoj strani, na terenu, a ne na tribinama". 

KK Crvena zvezda

Kruna sezone došla je 10. juna kada se Plavšić našao na spisku kandidata selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu, a Uroš je otkrio kako je izgledao trenutak kada je stigao Karijev poziv sa nepoznatog broja kojim je obavešten da je deo nacionalnog tima.

"Kada je došao poziv, doručkovao sam u kuhinji, telefon mi je ostao u spavaćoj sobi. Ne znam kojim slučajem, ali sam čuo, iako je telefon bio samo na vibraciji. Otišao sam do sobe, video sam broj koji nema memorisan u telefonu. Poziv na Whatsapp, javio sam se i kada sam čuo ko je sa druge strane, bio sam u šoku. Iskreno, mnogo sam se radovao u tom trenutku i odmah sam nazvao roditelje da sa njima to podelim,  jer oni su ipak dosta žrtvovali kako bih ja bio u ovom trenutku ovde. I za moj odlazak u Ameriku i za dosta stvari, dosta odluka koje sam sam napravio, moram njima da budem zahvalan jer nikad me nisu sputavali u tome", rekao je Plavšić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()