"Orlovi" se pripremaju za Olimpijske igre: Stižu Gudurić i Dobrić

Počele "nezvanične" pripreme

18.06.2024. 19:30
  • Podeli:
Košarkaši Srbije-64faeb8ccebf5.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Selektor Srbije Svetislav Pešić će u ponedeljak 24. juna obaviti prozivku kandidata za reprezentaciju, čime će i zvanično početi pripreme Orlova za predstojeće Olimpijske igre u Lilu i Parizu.

Ipak, "nezvanične" pripreme već su počele. Petorka Orlova je od ponedeljak u pogonu. Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić i Uroš Plavšić već su obavili dva treninga u Maloj sali Štark arene, a od sutra bi grupa mogla da bude brojnija za dva lica.

Sutra bi sa treninzima trebalo da počnu još Marko Gurudić i Ognjen Dobrić.

Guduriću će ovi uvodni treninzi posebno značiti, jer izlazi iz povrede koju je zadobio u polufinalu šampionata Turske, a zbog koje je propustio finale sa Efesom, ali se jeste radovao novoj tituli.

Sa igračima na ovim uvodnim treninzima rade asistenti u stručnom štabu selektora Pešića.

TANJUG/AP/AARON FAVILA

Na treninzima je i Boriša Simanić, reprezentativac koji je doživeo veliki zdravstveni problem prošlog leta tokom Svetskog prvenstva u Manili. Srećom, oporavio se i dobio dozvolu da počne sa radom.

Osim pomenutih igrača, na spisku selektora Pešića još su: Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Filip Petrušev, Aleksa Avramović i Dejan Davidovac, kao i Vladimir Lučić, ali on će verovatno propustiti ovu reprezentativnu akciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()