Počinje nova sezona Evrolige: Partizan gostuje Baskoniji, Zvezda igra sa Parizom

"Crveno-beli" su prošle sezone osvojili regionalnu ABA ligu, dok je Partizan dobio pozivnicu od organizatora.

03.10.2024. 08:11
  • Podeli:
derbi UNA-6645111fdb204.webp Foto: UNA

Nova sezona u košarkaškoj Evroligi počinje danas, Srbiju će predstavljati Crvena zvezda i Partizan, dok šampionski trofej brani Panatinaikos.

Srbiju će i ove godine, kao i prošle predstavljati Crvena zvezda i Partizan. 

"Crveno-beli" su prošle sezone osvojili regionalnu ABA ligu, dok je Partizan dobio pozivnicu od organizatora.

Košarkaši Partizana gostovaće danas u prvom kolu ekipi Baskonije od 20.30 časova. Crvena zvezda u petak od 21 čas igra protiv Pariza.

U Evroligi učestvovati 18 klubova. Pored Partizana i Crvene zvezde u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju će igrati Alba, Efes, Monako, Baskonija, Olimpija Milano, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Virtus i Žalgiris. Pariz će debitovati u najkvalitetnijem evropskom takmičenju pošto je prošle godine osvojio Evrokup.

Plasman u plej-of na kraju regularnog dela sezone izboriće timovi od prvog do šestog mesta na tabeli, a sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igraće jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of Evrolige.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu. Domaćini svake utakmice u plej-inu biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u regularnom delu.

Regularna sezona u Evroligi trajaće do 11. aprila 2025. godine, a plej-in bi trebalo da bude odigran 15. i 18. aprila. Plej-of će početi 22. aprila, dok je Fajnal-for na programu od 23. do 25. maja, domaćin će naknadno biti odlučen.

Parovi prvog kola EL: 

  • Alba-Panatinaikos
  • Monako-Olimpija Milano
  • Žalgiris-Barselona
  • Baskonija-Partizan
  • Bajern-Real Madrid
  • Makabi-Lion
  • Fenerbahče-Olimpijakos
  • Pariz-Crvena zvezda
  • Virtus-Efes
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()