Prvak na kolenima: Cibona šokirala Zvezdu

Aktuelni šampion je bio ogroman favorit, na početku četvrtog perioda imao i "plus devet", ali je poklekao u zanimljivoj završnici

Autor: Dejan Marić
05.03.2023. 18:59
  • Podeli:
Ognjen Dobrić Zvezda košarka_Marin Sušić Cibona-6404bd19193f2.webp Foto: Marin Sušić / Cibona

Košarkaši Crvene zvezde šokantno su poraženi od Cibone u jednom od derbija 20. kola ABA lige.

Aktuelni šampion je bio ogroman favorit, na početku četvrtog perioda imao i "plus devet", ali je poklekao u zanimljivoj završnici.

Tako je nakon 40 minuta bitke starih znanaca semafor pokazivao 85:81 (22:24, 17:16, 22:17, 24:14).

Zagrepčani su na ovaj način prekinuli neslavni post koji je trajao od 2014. godine i tokom kojeg su upisali 17 poraza u duelima protiv Crveno-belih.

Beograđani su, s druge strane, upisali tek drugi ovosezonski poraz na Jadranu, zbog čega će predstojeći Večiti derbi protiv Partizana imati ogroman ulog.

Prva tri kvartala praktično su bila izjednačena. Favorit je pokušavao da se "odlepi", autsajder je odbijao da se preda, tako da smo gledali prilično zanimljivu predstavu.

Na velikom odmoru gost je bio samo jedan poen ispred, nakon tri kvartala šest i tada se možda očekivalo da prvak i lider načini odlučujući korak ka trijumfu.

Naslućivalo se da je prevaga napravljena u uvodnim minutama četvrte deonice s obzirom na to da je Zvezda otišla na "plus devet".

Pa ipak, Vukovi su odbili da istaknu belu zastavu. Ekspresno su se vratili u meč, brzo istopili "minus", potom poveli 78:73, nedugo zatim i 81:75, najavivši tako dramu u finišu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()