Region se još trese: ABA liga objavila analizu meča između Budućnosti i Crvene zvezde

Meč su obeležili prekidi, kao i pražnjenje dela tribina na kojima su bili domaći navijači

23.10.2024. 22:48
  • Podeli:
kk budućnost crvena zvezda, R. R.ATAImages 21, oktobar, 2024-67195ae9c830e.webp Foto: R. R./ATAImages

Sudijska komisija ABA lige objavila je danas analizu meča petog kola između košarkaša Budućnosti iz Podgorice i Crvene zvezde, koji se odigrao u ponedeljak. Crvena zvezda je pobedila Budućnost u Podgorici rezultatom 75:73, a meč su obeležili prekidi, kao i pražnjenje dela tribina na kojima su bili domaći navijači zbog uvredljivog skandiranja.

"Na osnovu sudijske ekspertize utvrđeno je da je suđenje u prvom poluvremenu bilo na izvanrednim nivou sa svega nekoliko pogrešnih odluka, koje nisu uticale na ritam utakmice, niti je bilo ikakvih reakcija učesnika meča na njih", navodi se u saopštenju Sudijske komisije ABA lige.

Kako se dodaje, suđenje se u drugom poluvremenu nastavilo u istom ritmu i sa istim kvalitetom sve do nesrećnog trenutka kada se povredio igrač Crvene zvezde Bolomboj

''Posle toga zvaničnik kluba je isključen, utakmica je prekinuta zbog uvreda od strane gledalaca i deo tribina je morao da bude isključen", poručuje se u saopštenju.

Iz ABA lige dalje navode da su ovi događaji pokvarili ritam utakmice, kao i odličan posao koji su arbitri odradili do tog momenta. 

"Naravno, to ne može da bude izgovor za sudijski tim za nekoliko pogrešnih odluka koje su donete u nastavku utakmice. Sve odluke koje su donete ili su morale da budu donete su utvrđene. Nažalost, situacija koja se izdvojila je kada nije dosuđen prekršaj kod šuta na 3:27 pre kraja utakmice. Tada je igrač Crvene zvezde Plavšić napravio faul na igraču Budućnosti Omiću. Sudija Hadžić, koji je stajao ispod obruča je u tom momentu podigao ruku bez zvižduka, a onda je odmah potom spustio. Takva odluka je apsolutno ispod potrebnih standarda ABA takmičenja", navodi se u saopštenju.

Sudijska komisija regionalnog takmičenja dalje dodaje da je zbog toga sudija Hadžić dobio ispodprosečnu ocenu, koja aktivira neke stavove iz Pravilnika o postupcima sudijske komisije.

"Akcija koja takođe zahteva dodatno pojašnjenje je poslednji napad Budućnosti, kada je Rajt krenuo u prodor ka košu. Činjenica da nikakva odluka sudija nije doneta je bila ispravna, jer igrač Crvene zvezde Geidraitis, koji je skočio u svom cilindru, igrao je odbranu u skladu sa granicama koje su dozvoljene po pravilima FIBA", dodaje se u saopštenju sudijske komisije.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()