Sferopulos: Bajern ima sjajan tim, veoma je važno da dobro odigramo

Utakmica između Bajerna i Crvene zvezde biće odigrana sutra od 20.30 časova u Minhenu

29.02.2024. 14:10
  • Podeli:
Janis Sferopulos-65cfadc8281b0.webp Foto: KSS

Veoma je važno da odigramo dobro, jer igramo protiv sjajnog tima na njihovom terenu, izjavio je danas trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos uoči meča sa Bajernom u 27. kolu Evrolige.

Crvena zvezda je 16. na tabeli Evrolige sa 10 pobeda i 16 poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 11/15.

"Zbog pauze i reprezentativnog prozora, trenirali smo juče prvi put svi na okupu, ali takva je situacija za sve timove u Evropi. Veoma je važno da odigramo dobro, jer igramo protiv sjajnog tima na njihovom terenu. Bajern je pronašao ritam, hemiju i značajno unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Crvena zvezda je tokom reprezentativne pauze imala šest košarkaša koji su igrali za svoje nacionalne timove. Ostali igrači "crveno-belih" su trenirali u Beogradu.

"Radili smo dobro, igrali prijateljske utakmice i održavali ritam. Radili smo 12 dana u dobrom ritmu. Ali prosto nije isto kada nemate ceo tim na okupu. Mislim da će biti spremni da budu na visokom nivou", dodao je trener Crvene zvezde.

Sferopulos na meču u Minhenu neće moći da računa na Miloša Teodosića.

"Teodosić nije trenirao od Kupa. Nije spreman i neće igrati protiv Bajerna. On je forsirao sebe u finalu i sada je u procesu rehabilaticije. Dok ne bude na sto odsto, neće da igra", naveo je Sferopulos.

On je istakao da su Trej Tompkins i Nikola Topić u procesu rehabilitacije.

"Oni i dalje ne treniraju timski. Lekari su veoma pažljivi. Ne želimo da žurimo, pa da posle imamo problem kada se vrate. Polako, polako i mislim da ćemo ih videti na terenu. Tompkins je u poslednjoj fazi rehabilitacije, doktori su pozitivni i želimo da ga zadržimo do kraja, kako bi igrao sa nama", rekao je trener Crvene zvezde.

Sferopulos je ponovio da je srećan zbog osvajanja Kupa Radivoja Koraća sa "crveno-belima".

"Nije moj trofej, već trofej tima. Veoma sam srećan zbog cele organizacije. Za mene i sve u klubu je bilo veoma važno da osvojimo trofej. Mi smo Zvezda i borimo se za svaki trofej", izjavio je Sferopulos.

Utakmica između Bajerna i Crvene zvezde biće odigrana sutra od 20.30 časova u Minhenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()