Sferopulos itekako zna da otvori dušu: Ne možemo da krivimo samo Teodosića

Finale ABA lige nije njihova prva zajednička borba za titulu

18.05.2024. 15:26
  • Podeli:
Miloš Teodosić-657191c3f06ee.webp Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

Grčki stručnjak Janis Sferopulos i košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić u ovom trenutku sa Crvenom zvezdom igraju finale ABA lige. Ovo nije njihova prva zajednička borba za titulu, pošto su i ranije sarađivali.

Sferopulos je 2012. godine, kada je CSKA igrao finale Evrolige, bio asistent Jonasu Kazlauskasu, a Teodosić je tada igrao za ruski tim.

Tragičan je bio finalni meč za armejce, koji su ispustili +18 i izgubili. Teodosić se u finišu nije proslavio, imao je četiri izgubljene lopte, tri promašaja iz igre i važan promašaj sa linije za slobodna bacanja. Grčki stručnjak se podsetio tog meča u razgovoru za "Basket News".

"Miloš je jedan od najboljih evropskih igrača u istoriji. On je legendarni igrač, otišao je i u NBA iz CSKA", kazao je Sferopulos, a onda objasnio šta se dešavalo na samom meču:

"Razlika je počela da se smanjuje u poslednjoj četvrtini, imali smo mnogo šansi. Ne možemo da okrivimo samo jednog igrača, ovo je timski sport. Nije se jedna stvar dogodila, već 20 različitih. Imali smo šansu za pobedu do poslednjeg trenutka".

Kako kaže uvek mu je zadovoljstvo da radi sa srpskim plejmejkerom.

"Miloš je jedan od najboljih igrača u istoriji, i veoma sam srećan što sam ga zatekao ovde u Zvezdi. Ovo je treći put da ga treniram. Iako je sada u godinama kada je skoro na kraju karijere, i dalje je impresivan. Može na terenu da uradi stvari koje se ne vide lako. Mnogo utiče na igru i na novu generaciju", istakao je grčki stručnjak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()