Sferopulos: Rekao sam Teu da će prestati da igra tek kada odem iz Zvezde

Sjajan odnos imaju Grk i srpski plejmejker

24.06.2024. 17:00
  • Podeli:
Miloš Teodosić-657191c3f06ee.webp Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

Grčki stručnjak Janis Sferopulos je u Crvenoj zvezdi uspeo da uradi ono što je stranim trenerima veoma teško da učine.

Naime, on je svojim ponašanjem, ophođenjem prema poslu, a kasnije i trofejima, kupio je poverenje čitave zvezdaške javnosti i sada svi veruju da će uspeti da napravi iskorak na klupi crveno-belih.

Grčke medije oduševila je fotografija sa proslave na kojoj Teodosić pali cigaretu svom treneru.

"A-ha-ha. Bilo je to posle pobede u ABA ligi protiv Partizana. Ne pušim naravno. Onda sam rekao Milošu: 'Hajde, daj mi cigaretu sad kad smo dobili'!' I fotografija je izašla. Ovaj trenutak objašnjava sve. Ne cigareta, već odnos koji imate sa vašim igračem. Teodosić je mnogo iskusniji nego kad je bio u Olimpijakosu. Mnogo je zreliji. Nema istu svežinu, ali ima iskustvo. Osećam se veoma srećnim što ga ponovo treniram, ovog puta kao glavni trener. Znamo se odlično iz Olimpijakosa i CSКA. Miloš je razmišljao da li da igra ili ne ove godine... Da li da nastavi još godinu dana ili da se povuče. Onda sam ga uhvatio i rekao: "Prestaćeš da igraš tek kada odem iz Zvezde! On je vodeća ličnost", rekao je Sferopulos za novinara grčke Gazete Janisa Stavrulakisa.

KSS

Može se reći da je Zvezda Janisu u karijeru vratila ono uzbuđenje koje mu je nedostajalo usled poduže pauze.

"Tih 18 meseci koliko sam se klonio klupe bio je period koji mi je pomogao da se odmorim i pre svega da sagledam stvari spolja. Morate pustiti svom umu da diše kako biste mogli mirnije da vidite stvari. U svakom slučaju, morate biti spremni kada se ukaže sledeća prilika. Što se toga tiče, nisam se dvoumio kada je došao predlog Crvene zvezde. Ljudi iz kluba su mi pristupili veoma profesionalno. Bio je veliki izazov preuzeti ovaj klub. Sada želimo da nadgradimo ovu sezonu i da budemo još bolji u budućnosti. Postoji apetit i entuzijazam"

Sezona je završena sa tri trofeja, ali svi su spremni za nove velike izazove.

"Crvena zvezda je tim sa velikom bazom navijača, gladan uspeha i želi da uspe u Evropi. Dakle, pokušaću da dovedem Crvenu zvezdu još dalje u Evroligi. Ne u poređenju sa prošlom sezonom koja je bila jedna od najlošijih, nego u poređenju sa prethodnim godinama. Želimo da uradimo nešto zaista veliko. Za mene je to primarni cilj. Da predstavim veoma konkurentan tim koji će se boriti za pobedu na svakom terenu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()