Teški dani hrvatskog velikana: Cibona u stečaju

Potraživanja traže i dvojica bivših sportskih direktora

21.09.2023. 22:19
  • Podeli:
Košarka lopta-644b878b4d0a6.webp Foto: Profimedia

Ciboni je dugo teški, a sada prolazi kroz svoje najteže dane i vreme za spas je, prema najnovijim informacijama, je isteklo. Hrvatski košarkaški velikan je u stečaju. 

Konkretnije: Na blokiran račun kluba novac se nije uplatio 120 dana, što automatski znači odlazak u stečaj. 

Klub iz Zagreba ima već spremnu dokumentaciju koja je potrebna da se podnese kako bi se postupak razvukao, što govori o tome da su svi znali šta Ciboni sledi i nisu mnogo iznenađeni. 

Cibona će u roku od 45 dana morati da uveri nadležne da je u mogućnosti da se izvuče iz dugogodišnjeg haosa i da ima snage da se izbori sa finansijskim problemima.

Za osam dana kreće i sezona u ABA ligi, a Cibona će u nju ući sa samo pet igrača, uz svoje juniore.

Račun legendarnog kluba je i dalje u blokadi, a svoja potraživanja imaju i dva bivša sportska direktora Marin Rozić i Andrija Žižić, kao i nekadašnji trener Slaven Rimac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()