Velika pobeda kod kuće: Topić nije dozvolio Zadru da slavi u Beogradu

Mega je ostvarila treću pobedu u sezoni savladavši ekipu Zadra

05.11.2023. 14:34
  • Podeli:
topić aba liga-65479981af984.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Mege pobedili su kao domaćini Zadar rezultatom 91:81 u meču 6. kola ABA lige. 

Delovalo je da je Mega pitanje pobednika rešila već sredinom druge deonice kad je imala plus 18 (46:28). Zadar je međutim dobio treću deonicu sa 11 poena razlike i smanjio na samo minus pet. Četiri i po minuta pre kraja Zadar je potpuno preokrenuo i poveo 75:73. Nikola Topić je tad vezao sedam poena za 80:75 za Megu na manje od dva minuta do kraja, a zatim je četiri poena u nizu dodao i Uroš Plavšić za seriju domaćina 11:1 kojom je i definitivno prelomljen meč.

Najefikasniji u Megi i na utakmici bio je Topić sa 27 poena, Plavšić je dao 23, a Omerćan Iljasoglu 11.

Dario Drežnjak je sa 26 poena predvodio Zadar, Luka Božić je dao 19, a Marko Ramljak 16.

Obe ekipe sad imaju skor 3-3. Mega u sedmom kolu sledeće nedelje gostuje Mornaru, a Zadar će istog dana ugostiti Crvenu zvezdu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()