Treći put u crveno-belom dresu: Nikola Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu

Kalinić (32) je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor

21.06.2024. 12:07
  • Podeli:
nikola-kalinic-foto-pixsell.jpg Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Srpski košarkaš Nikola Kalinić novi je igrač Crvene zvezde, saopštio je danas klub iz Beograda.

Kalinić (32) je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor. Prošle sezone je nastupao za Barselonu gde je u Evroligi beležio 7,3 poena, 3,8 skokova, 2,4 asistencije za 24 i po minuta po utakmici.

Srpski košarkaš je tako treći put obukao crveno-beli dres, pošto je za Zvezdu nastupao u sezonama 2014/15. i 2021/22, u tom periodu osvojio je dve titule prvaka ABA lige i Superlige Srbije, kao i dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Kalinić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine, bio je olimpijski vicešampion 2016.

U karijeri je nastupao za Spartak iz Subotice, Novi Sad, Vojvodinu, Radnički iz Kragujevca, Fenerbahče i Valensiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()