Stevanović optimističan pred Pariz: Obradovaćemo naciju

Velike ambicije "Delfini" imaju pred Igre u Parizu

22.07.2024. 11:00
  • Podeli:
Uroš Stevanović_Orange NL-64ba5aeec00e6.webp Foto: Orange NL

Juče je selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović objavio spisak igrača za Olimpijske igre, a dan kasnije je izneo očekivanja pred Pariz.

"S obzirom kako su momci trenirali sve vreme i voljnim momentom koji ih je krasio, ne sumnjam da će dati više od svog maksimuma na Olimpijskim igrama. Biće uspona i padova kao i na svakim, ali sam siguran da ćemo zajedništvom, atmosferom kojom smo stvorili, minulim mukotrpnim radom, na kraju snagom i kvalitetom koji posedujemo, još jednom obradovati naciju", počeo je razgovor porukom srpskim ljubiteljima sporta Uroš Stevanović.

U timu su šestorica osvajača olimpijske medalje:

 Mandić, N.Jakšić, Ranđelović, Ćuk, S.Rašović i Dedović i sedmorica debitanata: Ubović, Vico, P.Jakšić, Mišović, Filipović, V. Rašović i Drašović. 

Srbija, kao da se od osvajanja zlata na Igrama u Tokiju 2021. oprostila od medalja. Na sedam takmičenja, još uvek aktuelni olimpijski šampion, samo jednom je uspeo da dođe do polufinala. Na Svetskom prvenstvu u Fukuoki 2023, Srbija je bila četvrta. Ove godine, izuzetno naporne kada su u pitanju takmičenja, reprezentacija je bila sedma na Evropskom prvenstvu i šesta na šampionatu sveta. Rad za Pariz je zvanično počeo 8. juna, ekipa je kompletirana posle 10 dana dolaskom igrača, učesnika, fajnal fora Lige šampiona.

"Sve planirano je uradjeno, ali, kao i svake reprezentativne pripreme voleo bih da su duže trajale".

Na pripremama, zvaničnim takmičenjima u proteklom period, na raspolaganju je imao veliki broj igrača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()