Ovo su najplaćeniji sportisti na OI u Parizu: Đoković i Jokić u TOP 20 - iznenadiće vas ko je prvi

Na listi se uglavnom nalaze košarkaši

26.07.2024. 23:45
  • Podeli:
vlade divac, novak đoković, nikola jokić - 2 mart 2024 - profimedia-65e4334521520.webp Foto: Profimedia

Olimpijske igre u Parizu zvanično su počele, i trajaće sve do 11. avgusta. Najbolji trkači, plivači, košarkaši, fudbalske zvezde, gimnastičari i mnoge druge sportske ličnosti takmiče se za svoju zemlju u nameri da osvoje medalju.

Novčana nagrada koja može da se osvoji na OI ne postoji, ali parama prosto ne može da se kupi taj osećaj ponosa kada braniš boje svoje zemlje i slušaš himnu ukoliko se nađeš na postolju.

Mnogo je multimilionera koji se takmiče na Olimpijskim i koji žele da dodaju zlatnu medalju u svoje biografije, tako da je svima jasno da u Parizu gledamo sportiste sa visokom neto vrednošću.

Kada su u pitanju srpski sportisti, prema navodima sajta "Sportico", najviše vredi Nikola Jokić koji je na 9. mestu sa zaradom od 54.7 miliona. Novak Đoković se nalazi na 18. mestu sa je 38.7 miliona dolara. Novak je i drugi teniser na listi TOP 20, jer je na 13. poziciji Karlos Alkaraz sa navodnom zaradom od 45 miliona.

Lebron Džejms je možda najplaćeniji Amerikanac na Olimpijskim igrama 2024, ali nije broj 1 od svih zemalja. Ta čast pripada španskom golferu Jonu Ramu (210 miliona). Ram je jedan od pet golfera koji se nalaze u prvih 20 najplaćenijih olimpijaca za 2024. godinu.

Većina najbolje plaćenih sportista u Parizu su košarkaši. Od 20 najboljih, njih 13 igra u NBA. Džejms je broj dva sa zaradom (127.7 miliona dolara), Stefon Kari je treći sa 101.9 milina dolara, na četvrtom je Janis Adetokumbo sa 100.8 miliona dolara, dok Kevin Durent na 5. vredi 89.7 miliona dolara.

Evo i kompletne liste TOP 20 sportista, prema navodima Sportika:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()