ATP lista posle Australijan opena: Đoković uvećava rekord, Siner rapidno napreduje

Fric ušao u Top 10, Cicipas na izlaznim vratima

29.01.2024. 09:42
  • Podeli:
Novak Đoković1-65af99a6c6998.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Novak Đoković nije odbranio titulu na Australijan openu, ali jeste nastavio da dominira na vrhu ATP liste - Srbin je igubio 1.200. bodova zbog poraza u polufinalu, ali je i 410. nedelju najbolji na svetu, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković na prvom mestu ima 9.855 poena, što je 600 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza (9.255). 

Treći je finalista gren slema u Melburnu Danil Medvedev, koji je na toj poziciji bio i pre turnira. Rus ima 8.765 poena. 

Pomenutu trojku sledi momak koji je osvojio svet - Janik Siner, osvajač Australijan opena prvi put u karijeri. Italijan je najviše napredovao na početku sezone i na četvrtom mestu je osvanuo sa 8.310 bodova, što ga čini konkurentim za napredak jer je sve bliži "protivnicima". 

Fric najviše napredovao

Andrej Rubljov je peti teniser sveta, dok je Nemac polufinalista AO Aleksander Zverev zadržao šesto mesto na ATP listi.

Danac Holger Rune napredovao je za jedno mesto i sada je sedmi teniser sveta, a Poljak Hubert Hurkač je na osmoj poziciji. 

Amerikanac Tejlor Fric napredovao je za tri pozicije i trenutno je deveti teniser sveta, dok je Grk Stefanos Cicipas sada deseti igrač na ATP listi.

Srbi uglavnom u padu

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za jednu poziciju i trenutno je 34. igrač sveta sa 1.215 bodova. Miomir Kecmanović je napredovao za 19 mesta i trenutno je 41. na ATP listi sa 1.080 poena.

Dušan Lajović je nazadovao za dva mesta i trenutno je 53. teniser sveta sa 939 bodova, dok je Hamad Međedović na 105. poziciji sa 586 poena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()