Đoković dobio protivnika u polufinalu: Na megdan stiže mladi američki teniser

Do sada se nije sastajao sa Đokovićem

06.09.2023. 12:00
  • Podeli:
Tan2023-09-0520441848_7 novak djokovic us open foto AP PhotoManu Fernandez-64f84d4e0fc03.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Mladi američki teniser Ben Šelton plasirao se u polufonale Ju Es Opena, gde će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Šelton je u četvrtfinalu, posle tri sata i sedam minuta igre, pobedio favorizovanog zemljaka Fransisa Tiafoa sa 3:1 u setovima - 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Šelton je napravio neverovatan uspeh uzimajući u obzir da se nalazi na 47. poziciji i da je savladao dosta bolje rangiranog Tijafoa koji je već viđen bio u duelu sa Novakom.

Do sada se nije sastajao sa Đokovićem, a sam srpski as je imao samo reči hvale za njega na konferenciji za medije.

Interesantno je da je baš na Grend slemovima, Australijan Openu i sada US Openu, uspeo da dođe do četvrtfinala i dalje, a da je na svakom Mastersu koji je igrao ove godine zaustavljen u drugom kolu ili pre njega.

Najjače oružje mu je servis sa kojim je ispostavio rekord na ovom turniru. Služi se dobro i forhendom.

Polufinalni duel između Đokovića i dvadesetogodišnjeg Amerikanca biće odigran u petak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()