Đoković o Mareju: Zaslužuje da se oprosti pod svojim uslovima

30.06.2024. 18:15
  • Podeli:
Endi Marej-65d5da897a46d.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković iskazao je divljenje prema dugogodišnjem rivalu Endiju Mareju koji bi mogao da zaigra na Vimbldonu uprkos velikim problemima, izvesno – poslednji put u karijeri.

Mari, koji je inače već najavio da bi mogao da se povuče do kraja tekuće sezone, spreman je da rizikuje kako bi na najprestižnijem turniru u svetu tenisa imao oproštaj kakav dolikuje takvoj legendi.

Tokom godina Đoković i Mari igrali su u čak sedam grend slem finala.

Novak je uoči početka trećeg grend slema u sezoni iskazao veliko poštovanje prema 37-godišnjem Britancu, dvostrukom osvajaču Vimbldoma (2013, 2016).

"Čuo sam da se operisao pre manje od nedelju dana. To je bilo zabrinjavajuće, ali činjenica da već može da udara lopticu je odličan znak. On definitivno zaslužuje sjajan oproštaj na svom omiljenom turniru koji je osvojio dvaput. Na istom mestu je osvojio i Olimpijske igre, on je legenda našeg sporta. Zaslužuje da se oprosti pod svojim uslovima, bez obzira na to da li mu je ovo poslednji Vimbldon ili će nastaviti da igra, ta odluka je na njemu. Svi se nadamo da će biti fizički dovoljno spreman da karijeru završi na način kakav bi želeo", rekao je Đoković za "Skaj sport".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()