Đoković "počistio" Toma Pola i otišao u finale AO

Srpski teniser se, bez izgubljenog seta, plasirao u finale Australijan opena

27.01.2023. 12:06
  • Podeli:
Novak Đoković_Dita Alangkara AP Tanjug-63d3a482e6a58.webp Foto: Dita Alangkara / AP / Tanjug

Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena savladao Amerikanca Toma Pola sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:2)

U meču za titulu prvog grend slema u sezoni, svoju 10. u Melburnu i 22. grend slem titulu u karijeri, srpski teniser igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa, u nedelju na terenu "Rod Lejver areni".

Sve je počelo vrlo uverljivo i ubedljivo. Đoković je prvi servirao i uzeo prva tri gema za 3:0. Delovalo je da na ovom meču neće biti problema... 

Ali onog trenutka kada se publika "umešala" i dobacila nešto Novaku izbacivanje iz koloseka je uspelo. Pol je koristio tu priliku i sačekao svojih pet minuta posle šetog seta. 

Kada je Đoković imao vođstvo od 5:1 Amerikanac je imao performans i srušio sve nade da će set lako da se privede kraju. 

Usledila je Polova serija od 4:0 u gemovima, sa malo Novakovih osvojenih poena. Na semaforu je bilo 5:5. 

Zaklomplikovalo se zbog sekunde Novakove nervoze. Ali je Đoković i ovog puta pokazao da je profesionalac na terenu koji se se igrom izvuče iz kriza - završio je set u svoju korist - 7:5. 

I nije propustio priliku da publici pokaže uho, da čuje ako u tom trenutku imaju šta da dobace.  

Naljutio se Novak Đoković u drugom setu. Posle pauze meč je tekao u neverovatnoj dominaciji srpskog tenisera na terenu. Iznova je odmah na početku napravio brejk i stekao prednost od 5:0, što je već bio niz od sedam uzetih gemova. 

Prekinuo je Pol seriju svog protivnika, na trenutak - 5:1. Međutim, Novakov servis je bio nezaustavljiv, baš kao i namera da polufinale što pre privede kraju - 6:1.

Treći set je Đoković odigrao na nivou šampiona. Iznova je poveo sa 4:0, a potom dozvolio protivniku da u setu osvoji samo jedan gem - 4:1. 

Kada je Novaka do finala delilo svega ubacio je u svoju najveću brzinu. Uzeo je svoj servis gem - 5:1, Pol je uzeo svoj - 5:2, da bi Đoković pobedu zakucao svojim servisom - 6:2.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()