Đoković u 11. polufinalu Australijan opena: I dalje nedodirljiv za Frica

Novi iscrpljujući meč za branioca titule

23.01.2024. 10:31
  • Podeli:
Novak Đoković-65af86c3a2e96.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Uspeo je Novak Đoković da se plasira u svoje 11. polufinale Australjan opena, 48. na svim grend slemovima. Savaladao je najbolji teniser sveta i branilac titule u Melburnu, posle četiri seta, Amerikanca Tejlora Frica sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3). 

Meč je trajao tri sata i 45 minuta. Igralo se po teškim uslovima, velikoj vrućini zbog koje se srpski teniser često hladio ledom na klupi. 

I posle meča priznao je Đoković da je mnogo patio na početku meča, u prvom i drugom setu naročito. Svestan je svega, ali je uspeo da ispuni cilj i iza sebe ostavi još jedan uspešan meč. 

Kada je našao svoju igru, posle taj-brejka i izgubljenog drugog seta, i kada se adaptirao na vremenske uslove Đoković je odmah počeo da dominira. Bilo je i nervoze, ali je ona sa dobrom igrom prerasla u motivaciju. 

Tok četvrtfinala Srbina i Amrikanca

Đoković je u prvom gemu prvog seta imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Fric je poveo 1:0, a srpski teniser je potom na svoj servis stigao do 1:1. Đoković je i u narednom gemu na servis protivnika imao tri brejk lopte, ali je Amerikanac poveo 2:1.

Igralo se potom gem za gem, a Đoković u devetom gemu pri rezultatu 4:4 nije iskoristio dve brejk lopte. Srpski teniser je potom u 12. gemu pri vođstvu Frica od 6:5 spasao dve set lopte. Pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:3.

Fric je na startu drugog seta oduzeo gem na servis Đokovića. Srpski teniser je već u narednom gemu imao priliku da uzvrati ribrejkom, ali je Amerikanac poveo 2:0.

Fric je održavao prednost od dva gema, a Đoković nije iskoristio dve brejk lopte u šestom gemu. Američki teniser je potom poveo 4:2. Srpski teniser je pri vođstvu Frica od 4:3 imao čak četiri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Amerikanac je zadržao prednost od dva gema i drugi set je dobio rezultatom 6:4.

Đoković je zaigrao angažovanije u trećem setu i brzo je stigao do vođstva od 3:0. Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča, a treći set je dobio rezultatom 6:2.

Đoković je poveo 1:0 na startu četvrtog seta, a onda je u narednom gemu na servis američkog tenisera propustio dve brejk lopte. Igralo se potom gem za gem do vođstva najboljeg tenisera sveta od 3:2. Srpski teniser je napravio brejk i poveo 4:2. Fric je uzvratio ribrejkom i smanjio je vođstvo Đokovića na 4:3. Usledio je novi brejk srpskog tenisera za 5:3. Prvi teniser sveta je zatim na svoj servis stigao do 6:3 i zaslužene pobede. 

On će po 11. put igrati u polufinalu Australijan opena.

Srpski teniser će u polufinalu prvog grend slem turnira sezone igrati sa pobednikom meča između Rusa Andreja Rubljova i Italijana Janika Sinera

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()