Đoković uvećava sopstveni rekord: Tek će posle Indijan Velsa i Majamija da odskoči

Alkaraz ima 300 bodova manje u odnosu na prošlu ATP listu

26.02.2024. 10:01
  • Podeli:
novak đoković, australijan open - 19 jan 2024 - profimedia (2)-65ab5c6c3605b.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 414. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković i dalje na prvom mestu ATP liste ima 9.855 bodova. Srpski teniser je uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza

Đoković trenutno ima 1.050 bodova više u odnosu na Alkaraza, koji je sakupio 8.805 poena. Španski teniser ima 300 bodova manje u odnosu na ATP listu, koja je objavljena pre nedelju dana.

Italijanski teniser Janik Siner je zadržao treće mesto sa 8.270 poena, dok je Rus Danil Medvedev četvrti sa 8.015 bodova.

Potom slede Rus Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač, Australijanac Aleks de Minor i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je zadržao 35. poziciju na ATP listi sa 1.225 bodova, dok je Miomir Kecmanović napredovao za jedno mesto i trenutno je 53. igrač sveta sa 940 poena.

Dušan Lajović je napredovao za tri pozicije i sada je 55. na ATP listi sa 922 poena, dok je Hamad Međedović pao za sedam mesta i trenutno je 116. teniser sveta sa 541. bodom.

Naredna ATP lista biće objavljena za nedelju dana.

Pred Novakom su dva Mastersa iz serije 1.000 na kojima nije učestvovao pet sezona i na njima ne brani ništa. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()