Đoković: Želim da kažem mladima da moraju da veruju u sebe, ja sam ostvario san

Đoković je osvojio Rolan Garos i od ponedeljka je ponovo prvi na listi.

11.06.2023. 19:54
  • Podeli:
Nole_Thibault Camus AP Tanjug-6485fcd607d8a.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa i rekordnog 23. grend slem pehara u karijeri poručio mladima da veruju u sebe jer je on ostvario san koji je imao kad je imao sedam godina i sad uživa u njemu. 

Na početku obraćanja na terenu posle pobede 3:0 nad Kasperom Rudom, Đoković je govorio na francuskom. 

"Hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je baš poseban, jedan od najvećih trenutaka ikada, baš zbog ove 23. titule. Možda je koincidencija da sam baš u Parizu osvojio ovu 23. titulu, ovaj turnir je uvek bio najteži za mene i zato mi ovo sve mnogo znači i zato sam mnogo emotivan. Mnogo se toga dešavalo i van terena i na terenu. Hvala vam na podršci i danas i tokom celog turnira. Još nisam našao profesora francuskog, pa ću nastaviti na engleskom", započeo je govor najstariji osvajač Rolan Garosa u istoriji, sa punih 36 godina.

Obratio se zatim rivalu u finalu koga je danas pobedio peti put u nizu, bez izgubljenog seta. 

"Hvala ti Kaspere na svemu. Zaista te cenim, ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedna od najboljih među igračima, trenerima i celim teniskim svetom. Morao sam ovo prvo da kažem. Danas je retko da je neko fin i da ima prave ljudske vrednosti, a tvoj tim i ti to definitivno imate, i hvala vam za sve. Žao mi je zbog rezultata danas, ali ti si sjajan igrač. Odigrao si nekoliko dobrih finala grend slemova i to je samo dokaz da si veliki teniser. Želim ti da pobeđuješ svakog u finalima, osim mene", malo se na kraju i našalio  Đoković.
Usledila je zahvalnost porodici i timu.

"Sad je na red došla moja porodica. Moja dva brata nisu tu, ali ja ih mnogo volim i hvala im. Zatim, hvala celoj mojoj porodici prvenstveno na strpljenju, znam da nije lako sa mnom, ali hvala vam na razumevanju i strpljenju, ne bih uspeo bez vas".

Imao je zatim Đoković poruku za sve mlade osobe.

"Svaki teniser je srećan kada osvoji grend slem titulu, a ja sam osvojio 23 najveća trofeja. Želeo bih da se obratim svim mladim osoba i mojoj deci. Imao sam samo sedam godina kad sam sanjao da osvajam Vimbldon i vidite me sada. Želeo bih samo svakoj mladoj osobi da kažem da mora da veruje u sebe, da radi na svojim snovima i prošlost ostavi iza sebe i uspeće, morate da verujete u sebe", rekao je Đoković.

Našalio se da počinje da uživa u pričanju. 

"Hvala svim velikim zvezdama koje su došle da me podrže. Hvala Ibro (Zlatan Ibrahimović), (Olivije) Žiru, Kilijan (Mbape) i Tome (Brejdi). Hvala i svima ostalima, izvinjavam se ako sam nekog zaboravio", rekao je on.

Na kraju se Novak obratio Ibrahimoviću na srpskom i rekao:
"Ibra ti i ja se znamo, Ibro ti si moj drugar!". 

Na kraju govora Đoković je uzviknuo: "Srbija!".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()