Federer o odlasku u penziju: Srećan sam što sam se prvi odlučio na taj korak

Švajcarac putuje po svetu, uživa sa porodicom i prati tenis

15.03.2024. 10:57
  • Podeli:
rafael nadal, novak đoković, rodžer federer, lejver kup, 22 sept 2022 - profimedia-6592a3cf87906.webp Foto: Profimedia

Rodžer Federer (42) je otišao u penziju septembra 2022. godine. Poslednji meč u karijeri odigrao je u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu i od tada reket više nije uzeo u ruke.

Vreme van terena koristi da uživa sa porodicom i da da putuje širom sveta, kako u svrhe tenisa tako i u privatnoj režiji.

Posle dugo vremena pričao je o tenisu i dešavanjima u tom sportu, o odlazku u penziju, ali i o tome da njegovi najveći protivnici Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Marerj još igraju.

"Dobro se osećam kada ih vidim na terenu. Kada sam u Londonu otišao u penziju na konferenciji su pored mene bili Novak, Rafa, Endi i Borg. Rekao sam i tada da je dobro što ja odlazim prvi. Proveo sam neko vreme na turu bez njih i sada je njihovo vreme da imaju te momente bez mene", počeo je priču Federer.

Švajcarac je pokušao da objasni zašto se baš on prvi, od igrača iz velike četvorke, odlučio da završi karijeru.

"Bilo bi pogrešno za mene da se Marej prvi penzionisao, kada je imao probleme sa kukom. Ili Nadal kada je imao probleme sa kolenima. Nismo znali koliko dugo će da igraju. Zato sam srećan što sam se prvi penzionisao. Voleo bih da oni igraju dugo koliko i ja", rekao je Federer.

Nekada najbolji teniser sveta prati dešavanja u tenisu i iz penzije. Ne krije da se nada povratku Rafaela Nadala na teren, i to na šljaci koja sledi jer nju najviše voli. 

"Tužan sam zbog njega što nije mogao da provede vremena na terenu koliko je želeo. Nadam se da će uspeti u onome što je naumio. Imam dobar osećaj za njega, iako se povukao sa turnira u Dohi i Indijan Velsu. Nadam se da će ponovo da uskoči u voz i da će uspeti", zaključio je Federer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()