Nadal bez trunke sujete: Naravno da je Đoković najbolji i najveći u istoriji tenisa

Ima Španac planove i želje za predstojeće proleće - leto

15.02.2024. 20:11
  • Podeli:
rafael nadal reuters-6593e7f7a80c7.webp Foto: Reuters

Španski teniser Rafael Nadal se bori sa povredama koje ga sprečavaju da se u punoj snazi vrati na teren. Bliži mu se i kraj karijere, jer će uskoro napuniti 37 godina, ali volja i želja da se orposti od fantastičnih 20 i nešto godina u tenisu mu daju snagu da još koji put pokuša. 

Španac je u razgovoru za španski TV kanal "Seksta" govorio o sebi, svojim planovima, ali i o ubedljivo najboljem na turu, njegovom večitom konkurentu, Novaku Đokoviću

"Brojke same govore, naravno da jeste Novak najbolji, on je i najveći u istoriji. Za mene - jeste, po svemu što sam video. Nikada nisam imao nikakav ego da govorim stvari koje ne osećam. Na kraju krajeva, možemo da kažemo da sam ja bio povređen na toliko i toliko slemova, a da on nije. Ali, on je imao telo bolje od mog, a to se takođe računa".

O fenomenu Novakove frustracije

Đoković je na prvom mestu ATP liste, dok je Nadal trenutno 646. teniser sveta.

"Novakova frustracija traje samo u momentu kada polomi reket. Odmah posle je opet spreman da se takmiči na 100 odsto i zato je čovek koji je postigao najviše u istoriji našeg sporta", rekao je Nadal, koji ima dve grend slem titule manje od srpskog tenisera (22).

Španski teniser je istakao da su mu glavni ciljevi u ovoj godini Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu. Nadal je naveo da još nije odlučio da li će ove godine da završi igračku karijeru.

"Nisam odlučio 100 odsto... Ne znam koji su mi turniri preostali, pretpostavljam da ih nema mnogo, ali ne mogu da potvrdim da ću se povući zauvek... Rolan Garos je jedan od mojih ciljeva. Želeo bih da učestvujem i na OI", rekao je Nadal..
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()