Nadal posle preokreta do plasmana u finale turnira u Baštadu

Hrvat bio na pragu senzacije

20.07.2024. 15:34
  • Podeli:
nadal-669bbc1b9b144.webp Foto: Adam Ihse/TT News Agency via AP

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Baštadu pošto je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) u setovima savladao hrvatskog tenisera Duju Ajdukovića.

Ajduković je odlično otvorio meč, napravio brejk u prvom i trećem gemu te poveo sa 3:0. Nadal je već u narednom gemu uzvrtaio brejkom i smanjio na 3:1, ali nije uspeo da osvoji prvi set koji je pripao Hrvatu rezultatom 6:4.

U drugom setu Nadal je zaigrao znatno bolje. Iako je Ajduković napravio brejk već na startu, Španac je ekspresno odgovorio i drugi set dobio rezultatom 6:3.

Odlučujući set španski teniser otvorio je na najbolji mogući način pošto je poveo sa 3:0, da bi nešto ležernijom igrom dozvolio Ajdukoviću da se vrati u meč i izjedanči na 3:3.

Ipak, već u narednom gemu Nadal vraća brejk i rutinski privodi meč kraju.

Protivnik u borbi za pehar biće mu pobednik duela Tirante - Borges.

Biće ovo prvo Nadalovo finale posle gotovo dve godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()