Nekada najbliži Đokovićev saradnik dobio novog pulena: Artaldi radi sa Italijanom

Zajedno su stigli do vrha

20.02.2024. 22:14
  • Podeli:
Edoardo Artaldi i Novak Đoković-65d513684d798.webp Foto: Profimedia

Edoardo Artaldi, do jesenas jedan od najbližih saradnika Novaka Đokovića, sada radi sa Lorencom Muzetijem.

Kako kažu italijanski novinari, koji su vest saznali na turniru u Dohi, njihova saradnja je počela ove sezone, ali angažman nije isti kao kada je u pitanju bio najbolji teniser sveta.

Artaldi je angažovan od Internacionalne menadžerske grupe (IMG), najveće agencije u sportu, da bude zadužen za 21-godišnjeg Italijana koji na ATP listi zauzima 26. mesto, a bio je 15. prošlog juna.

Đoković i Artaldi su počeli saradnju pre desetak godina, kada je Nole nosio opremu "Serđo Taćini". Edoardo je u to vreme bio menadžer u ovoj italijanskoj kompaniji, a kada su oni bili prinuđeni da raskinu ugovor sa najboljim teniserom sveta, jer više nisu mogli da izdrže pritisak svih bonusa zbog Novakovih velikih uspeha, Artaldi je napustio sportski brend i prešao u tim srpskog tenisa.

U septembru 2023., posle Ju Es opena, objaveljno je da Italijan i Srbin prekidaju saradnju, bez konkretnog objašnjenja.

“Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem napred. Biće potrebni meseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve”, napisao je Novak na društvnim mrežama.

U međuvremenu je Đoković našao zamenu za italijanski par. Nasledili su ih Amerikanac Mark Maden i njegova saradnica, a Novak je nedavno u Australiji rekao da će i Čarli Gomes, jedan od njegovih trenera, dobiti svoje zaduženje u ovom segmentu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()