Za jednog Srbina Vimbldon već gotov: Lajović bez šanse protiv Dimitrova

Tek jedan sat i 46 minuta je bilo dovoljno Dimitrovu da savlada srpskog tenisera

01.07.2024. 14:16
  • Podeli:
lajović dimitrovc-66829e23c84e6.webp Foto: REUTERS

Srbija je već izgubila jednog predstavnika na Vimbldonu, pošto je Dušan Lajović u tri seta poražen od Grigora Dimitrova u prvom kolu trećeg Grend slem turnira u godini, gde je po setovima bilo 6:3, 6:4, 7:5.

Sam meč nije dugo trajao, tek jedan sat i 46 minuta je bilo dovoljno Dimitrovu da savlada srpskog tenisera.

Već od samog starta meča je bilo jasno da Lajović jednostavno ne može da parira dosta bolje rangiranom teniseru. Tek 28 minuta je bilo potrebno u prvom setu da Bugarin povede sa 1:0 i tako već stekne obimnu prednost.

Drugi set je Dimitrov otvorio brejkom, praktično je već tu bilo jasno da Lajović ne može da parira, jer u prva dva seta je imao tačno nula brejk lopti!

Svoju priliku je Duci video teć u trećem setu, iskoristio je prvu brejk loptu i poveo sa 0:2 u gemovima, ali čak ni ovde nije sačuvao svoj servis, ispustio je tu prednost u sedmom gemu kada je bilo 4:2 za njega.

Potom, Dimitrov je napravio još jedan brejk i tako poveo sa 6:5, te mu je bilo lako da svojim servisom prođe u naredno kolo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()