Vlada usvojila predlog: Evo koliko novca će dobiti olimpijci Srbije koji osvoje medalje - čeka ih bogatstvo

Srbija ima već preko 100 predstavnika na Igrama koje će se u julu i avgustu održati u Parizu

28.06.2024. 10:41
  • Podeli:
Nikola Aćin, Andrej Barna, Velimir Stjepanović i Justin Cvetkov, plivanje, muška plivačka štafeta 4x100 slobodno zlatna medalja na EP, 20 jun 2024 - foto AP Photo Darko Bandic Tanjug  (3)-667477a9ce6bd.webp Foto: AP Photo/Darko Bandic/Tanjug

Vlada Srbije je usvojila uredbu o novčanim nagradama za Olimpijske igre u Parizu.

Nagradni iznosi su na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića znatno uvećani.

Srbija ima već preko 100 predstavnika na Igrama koje će se u julu i avgustu održati u Parizu, a dobitnici medalja će dobiti popriličan novčani iznos.

Predlog Ministarstva sporta je bio da se nagrade uvećaju, što je na kraju i prihvaćeno.

Tako će za osvajanje zlatne medalje srpski sportisti dobiti 200.000 evra, za srebro 100.000, a za bronzano odličje 60.000. 

Treba istaći da je iznos novčanih nagrada najveći u istoriji srpskog sporta.

Srbija za sada ima 109 predstavnika u Parizu, a pre tri godine u Tokiju naši sportisti su osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()