Oglasio se Savet roditelja OŠ Ribnikar: Nož u rancu dečaka nije njegov, podmetnut je?

Ovo je, kako tvrde, utvrdilo Više javno tužilaštvo u Beogradu

22.04.2024. 15:43
  • Podeli:
osnovna škola oš vladislav ribnikar, masakr u ribnikaru - 3 maj 2023 - Milos Tesic ATAImages-65d883e77e795.webp Foto: Milos Tesic/ATAImages

Nova predsednica Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar" oglasila se povodom noža koji je nedavno pronađen u rancu jednog učenika.

Istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, utvrđeno je da nož koji je pronađen u rancu učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar" nije njegov, već da mu je nož podmetnuo jedan od učenika. Do ove informacije došao je dnevni list "Danas" tako što im se sa ovom informacijom obratilo više članova Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar". Međutim niko od roditelja nije želeo da stane imenom i prezimenom iza ove izjave.

Nova predsednica Saveta roditelja, Jelena Radulović, zvanično je potvrdila ove navode. Prema njenim rečima, Savet roditelja je u petak zvanično obavešten od strane škole, da je Više javno tužilaštvo u Beogradu uputilo dopis školi, da nož koji je pronađen 23. oktobra u rancu učenika ne pripada njemu, već da mu je nož podmetnuo drugi učenik škole.

"Na sastanku Saveta održanom u petak, 19. aprila od strane škole informisani smo da je Više javno tužilaštvo u dopisu obavestilo školu da je nož pronađen u rancu jednog učenika, podmetnut od strane drugog učenika i da je škola po dobijanju dopisa, preduzela sve propisane mere iz svoje nadležnosti", rekla je Radulović.

Danas je pokušao da ovu potvrdu dobije i od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, međutim portparolka ovog tužilaštva nije želela da potvrdi ovu informaciju, rekavši da se tužilaštvo neće oglašavati povodom ovog slučaja, prenosi Mondo.

Podsetimo, 23. februara ove godine, kod učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ je u rancu pronađen nož. Škola je nakon toga raspustila prvu smenu, u kojoj se događaj dogodio, a roditeljima je putem vibera poslala poruku da taj dan neće biti dalje nastave u školi. MUP se oglasio saopštenjem da je školski policajac u prisustvu direktora pronašao nož u rancu učenika, ali da je učenik negirao da je nož njegov. Iz MUP-a je tada, takođe, saopštio da dečak nije nikoga povredio, kao i da nikome nije pretio pronađenim nožem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()