Pretila aludirajući na tragediju u Ribnikaru: Učenici (14) iz Novog Sada produžen pritvor

Viši sud u Novom Sadu je maloletnoj M. M. staroj 14 godina odredio pritvor 13. maja

26.06.2023. 17:05
  • Podeli:
Osnovna škola Vladislav Ribnikar foto TANJUG: MILOŠ MILIVOJEVIĆ-64562f885be91.webp Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Maloletnoj 14-godišnjoj učenici iz Novog Sada koja je pretila aludirajući na tragediju u "Ribnikaru", a potom je kod nje pronađena municija, pritvor je produžen do 12. jula.

Viši sud u Novom Sadu je maloletnoj M. M. staroj 14 godina odredio pritvor 13. maja zbog opravdane sumnje da je dva dana pre toga u osnovnoj školi, na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži "Tik Tok" objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, čime se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda, a narednog dana je nađena municija za vatreno oružje, čime se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu je 12. juna maloletnoj devojčici produžilo pritvor do 12.07.2023. godine.

Maloletnoj M. M. je određen branilac po službenoj dužnosti, a 28. maja zakonska zastupnica maloletne je angažovala branioca po punomoćju da zastupa interese maloletne u toku postupka. Glavni pretres je održan 23.06.2023. godine, a sledeće ročište zakazano je za 13.07.2023. godine, navedeno je u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Danas je ovoj  učenici počelo i suđenje. Prvo suđenje održano je 23. juna, a sledeće je zakazano za 13. jul, navodi se u saopštenju tog suda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()