Od srede kreće sa radom aplikacija za praćenje gradskog prevoza, Šapić otkrio detalje

Gradonačelnik pojasnio detalje o aplikaciji za praćenje vozila gradskog prevoza

11.07.2023. 12:21
  • Podeli:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija Beograd plus za praćenje linija GSP postati aktivna od srede.

Moći će se videti za koliko će minuta stići prevoz

"Zahvaljujući toj aplikaciji biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići", rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Dodao je da će aplikacija imati i širu funkciju i očekuje da će od jeseni putem aplikacije korisnici moći da imaju uvid i o Beogradskoj kartici.

Podsetimo, nov sistem javnog gradskog prevoza pod nazivom "Beograd plus" startovao je sredinom maja, koji podrazumeva drugačiji način plaćanja karata u odnosnu na pređašnji sistem.

Plaćanje karata omogućeno je putem SMS-a, kao i kupovinom papirnih karata. Ulaz i izlaz iz vozila GSP moguće je na svim vratima.

Sve karte su jeftinije,a za kontrolu karata zaduženi su isključivo Beli, odnosno komunalni milicioneri.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će do kraja nedelje biti primljeno 150 kontrolora GSP-a, koji će kontrolisati da li građani u javnom prevozu poseduju karte, ali će kontrolisati i vozila i da li prevoznici poštuju propisana pravila. 

Novih 150 kontrolora

"Oni neće samo raditi kontrolu karata, već i kontrolu vozila. Imao sam sastanak sa svim privatnim preduzetnicima da ih informišem o novim pravilima, koji se nadam da će ukalkulisati u svoj sistem funkcionisanja, jer ako to ne budu radili, biće kažnjavani“, rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i istakao da će kontrolorima plate biti veće za oko 30 odsto od onih u Kentkartu i da će biti velika podrška u kontroli karata komunalnim milicijacima - "Belim".

Dodao je da su u pitanju ljudi koji su ostali bez posla, ne krivicom Grada, već krivicom Kentkarta.

Kada je u pitanju broj vozila GSP-a u kojima ne rade klime Šapić je istakao da ona svakako postoje, ali da ne zna napamet o kojem broju je reč.

Kako je objasnio, nova aplikacija "Beograd plus" pomoću koje će biti moguće praćenje vozila GSP-a, omogući će građanima i da prijave nepravilnosti u vozilima, i da ih fotografišu, a kasnije će biti utvrđeno kako je do nepravilnosti došlo.

"Mi smo promenili kaznenu tarifu po vozilu, za nepoštovanje pravila koja do sada nije mogla da bude veća od 200.000 mesečno po vozilu. Sada je neograničena", naveo je Šapić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()