Upućen apel građanima: Poseban oprez prilikom korišćenja kvarcnih peći

"Takođe apelujemo i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, jer mogu izazvati požar", kazao je Rančić

05.10.2022. 10:36
  • Podeli:

Zimski period, odnosno period od početka do kraja grejne sezone, karakteriše veliki broj požara na građevinskim objektima. 

Zato je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saša Rančić apelovao na građane da blagovremeno provere elektroinstalacije i uređaje za grejanje.

Kako navodi, neispravni dimovodni kanali, elektroinstalacije i uređaji za grejanje upravo su glavni krivci za nastanak vatrene stihije u zimskom periodu.

"Sektor za vanredne situacije MUP apeluje na sve građane da se svi dimovodni kanali i elektroinstalacije provere pre početka grejne sezone od strane nadležnih institucija, da bi jednostavno smanjili rizik od nastanka požara. Takođe apelujemo i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, jer mogu izazvati požar", naglasio je Rančić.

Naglasio je da, ukoliko do požara ipak dođe, građani obavezno pozovu broj 193 i pripadnici najbližih vatrogasno-spasilačkih jedinica će doći u pomoć.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()