Portparol EK: Nismo upoznati s tim da je Savet EU produžio mandat Lajčaku

Pojedini mediji preneli su ranije da je Savet EU produžio mandat Lajčaku do januara 2025. godine

08.07.2024. 13:34
  • Podeli:
lajčak-66731b3402032.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Glavni portparol Evropske komisije Erik Mamer rekao je danas da nisu upoznati sa tim da je Savet EU doneo odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku.

Mamer je, na pitanje Tanjuga da li je Savet EU doneo odluku o produžetku mandata Lajčaku, ukazao na objašnjenje koje je u petak dala portparolka Komisije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Nabila Masrali, koja je rekla da je izdata preporuka da se produži mandat Lajčaku na toj funkciji za pet meseci, odnosno do 31. januara 2025. godine i da će odluku o tome doneti Savet EU. 

"Mi nismo upoznati sa tim da je Savet doneo odluku o tome", rekao je Marmer na brifingu za novinare u Briselu i dodao da je to pitanje za Savet EU. 

Pojedini mediji preneli su ranije da je Savet EU produžio mandat Lajčaku do januara 2025. godine, po zahtevu visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()