Gašić obišao sedmoricu povređenih policajaca, oglasili se i doktori iz Urgentnog centra

Ministar se zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije

25.12.2023. 09:44
  • Podeli:
bratislav gašić u poseti policajcima povređenim u neredima srbija protiv nasilja, 25 dec 2023 - Tanjug OMK Mup Republike Srbije (6)-6589400f5a60b.webp Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista "Srbija protiv nasilja" da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda. 

Ministar im se tom prilikom zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije, saopštio je MUP.

"Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir", rekao je Gašić povređenim pripadnicima MUP-a. 

Ministar im se zahvalio jer država Srbija može da računa na njih, posebno na tome jer naši građani znaju da su pripadnici policije nepremostiva prepreka svakom zlu, obesti i nasilju koji prete da ugroze bezbednost građana. 

"Znaju da ste spremni i nepokolebljivi u zaštiti svojih građana, svoje države i njenih institucija“, poručio je povređenim pripadnicima MUP-a ministar Gašić.

Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru, ministar je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija.

Lekari UC prate stanje povređenih

Policajci koji su povređeni tokom sinoćnjeg pokušaja pristalica koalicije ''Srbija protiv nasilja'' da nasilno uđu u Skupštinu grada, su u stabilnom stanju, rečeno je Tanjugu u Urgentnom centru.

Lekari nastavljaju da prate njihovo stanje.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je jutros da je prilikom sinoćnjeg pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda povređeno osam policajaca, od kojih dvojica imaju teške povrede, a da jednog od njih danas očekuje i hirurška intervencija,

Ivković je istakao je da su u napadu huligana korišćene kamenice, motke i baklje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()