Ispod gori Bejrut, iznad leti Er Srbija: Pogledajte kako je 88 ljudi spaseno iz ratnog Libana

Arno Gujon objavio je neverovatnu fotografiju aviona Er Srbije iznad ratom zahvaćenog Libana

09.10.2024. 19:21
  • Podeli:
bejrut, napad izraela na liban - 5 okt 2024 - foto Reuters (1)-6702327992bb2.webp Foto: Reuters

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon je na društvenoj mreži instagram objavio fotografiju koja pokazuje avion nacionalne avio-kompanije AirSerbia koji je juče evakuisao državljane Srbije iz ratom zahvaćenog Libana.

Na fotografiji se vidi pejzaž Bejruta pod bombardovanjem, sa jednim aktivnim požarom usred kojeg kulja gust crni dim, dok se u pozadini vidi avion Air Serbia kako napušta glavni grad Libana.

Podsećamo, državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbedno su juče sleteli u Beograd letom AirSerbia u organizaciji Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova.

Avion srpske nacionalne avio-kompanije poleteo je iz Bejruta danas u 12.30 časova po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sleteo je nešto posle 14.30 časova sa 47 državljana Srbije i 11 članova njihove najuže familije, kao i 30 stranih državljana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let, ali i da je otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila da ostane u Libanu.

"Dali smo potpuni komfor našim ljudima, a imamo i nekoliko kućnih ljubimaca koji mnogo znače ljudima i nisu mogli da ih ostave", rekao je ambasador Trojanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()