Kurti tvrdi da bi otvaranje novog fronta na Balkanu odgovaralo Rusiji i Srbiji

Kako je naveo, uloga NATO-a na KiM važnija nego ikad, jer se, kako navodi, "ponovo suočavamo sa ratom i ratnim pretnjama u Evropi".

05.07.2024. 12:38
  • Podeli:
kurti tanjug ap-6568f35e89c0c.webp Foto: Tanjug/Ap/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi u autorskom tekstu za Njujork tajms da bi otvaranje novog fronta na Balkanu odgovaralo Rusiji i Srbiji i istovremeno iznosi optužbe da bi novi front omogućio Srbiji da pokuša da, kako navodi, "osvoji teritoriju agresijom", a Rusiji da ojača položaj Srbije kao svog, kako Kurti navodi, "satelita", pored toga što bi odvratila pažnju od rata u Ukrajini.

Kurti u tekstu navodi i da je pod Vučićevim rukovodstvom Srbija mnogo ulagala u svoju vojsku i vojnu saradnju sa Rusijom.

Premijer privremenih institucija u Prištini dodaje da je uloga NATO-a na KiM važnija nego ikad, jer se, kako navodi, "ponovo suočavamo sa ratom i ratnim pretnjama u Evropi".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()