Održan komemorativni skup povodom 90. godišnjice smrti Kralja Aleksandra I Karađorđevića

Pred Kraljevom česmom na Lisičjem potoku služen je parastos ubijenom kralju koji je služio izaslanik patrijarha srpskog Porfirija protojerej-stavrofor Ilija Šmigić i sveštenstvo arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

09.10.2024. 12:47
  • Podeli:
godišnjica smrti kralj aleksandar karađorđević-67065e68a8379.webp Foto: UNA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas komemorativnom skupu povodom 90. godišnjice smrti Kralja Aleksandra I Karađorđevića i tom prilikom istakao da će pokušati da realizuje preimenovanje Savske ulice u Bulevar Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

On je rekao da u Beogradu postoji ulica koja nosi kraljevo ime, ali da je duga svega 50 metara i da se u njoj nalaze četiri nelegalna objekta.

"Ja ću pokušati, videćemo da li ću uspeti u tome da Savska ponese ime Aleksandra Karađorđevića. Taj bulevar bi se ulivao u Karađorđevu ulicu, što apsolutno odgovara istorijskoj važnosti koju ima kralj Aleksandar Karađorđević", naveo je Šapić.

Govoreći o izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita Šapić je rekao da je to podržalo udruženje Kraljevina Srbije.

"Dajemo punu podršku gradonačelniku Šapiću za inicijativu izmeštanja posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita iz Kuće cveća, kao i podizanje spomenika đeneralu Draži, isto tako i za podizanje spomenika kralju Aleksandru", rekao je predsednik udruženja Kraljevina Srbija Miloš Pavlović koji je prisustvovao događaju.

Pred Kraljevom česmom na Lisičjem potoku služen je parastos ubijenom kralju koji je služio izaslanik patrijarha srpskog Porfirija protojerej-stavrofor Ilija Šmigić i sveštenstvo arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Vence na Kraljevoj spomen - česmi su, pored gradonačenika Beograda i članova udruženja Kraljevina Srbija, položili pripadnici Vojske Srbije i članovi udruženja Pokret srce heroja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()