Brnabić sa Hilom: Uvereni smo u nastavak dobrog odnosa i saradnje

Ambasador je doskorašnjoj premijerki poželeo mnogo sreće u predsedavanju parlamentom

27.03.2024. 12:47
  • Podeli:
ana brnabić, kristofer hil - 27 mart 2024 - foto Tanjug Sava Radovanović (1)-660406ac1b46a.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji Kristoferom Hilom, saopštila je Info služba Narodne Skupštine.

S obzirom na to da je ovo prvi susret Brnabić sa Hilom otkako je postala predsednica parlamenta, oboje su izrazili uverenje da će i u budućnosti imati dobar odnos i saradnju, baš kao što je to bio slučaj na njenoj prethodnoj funkciji.

Brnabić je sa Hilom podelila svoje namere da tokom predsedavanja parlamentom uspostavi dijalog sa opozicijom, te naglasila da je za četvrtak zakazala konsultacije i uputila poziv svim poslaničkim grupama za učešće.

Ona je istakla da je za ponedeljak sazvala sednicu kolegijuma, kako bi zajedno sa svim poslaničkim grupama, ali i Radnom grupom Vlade Srbije za implementaciju preporuka ODIHR-a, razgovarala o primeni i sprovođenju istih. 

Ambasador Hil je Ani Brnabić poželeo mnogo sreće u predsedavanju parlamentom i pohvalio njemu opredeljenost za dijalog sa svim poslanicima, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()