Dva dana bio gost Srbije: Erdogan završio posetu Beogradu, na aerodromu ga ispratio Vučić

Srbija i Turska potpisale su danas 11 različitih sporazuma i memoranduma o međusobnoj saradnji u prisustvu dva predsednika

11.10.2024. 21:52
  • Podeli:
aleksandar vučić, redžep tajip erdogan - 10 okt 2024 - TANJUG NEMANJA JOVANOVIĆ-6709821ac0373.webp Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan završio je večeras dvodnevnu posetu Srbiji, a sa aerodroma Nikola Tesla ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erdogan je sa suprugom Emine doputovao sinoć u Beograd. 

Srbija i Turska potpisale su danas 11 različitih sporazuma i memoranduma o međusobnoj saradnji u prisustvu predsednika Vučića i Erdogana, a dvojica lidera prisustvovala su Biznis forumu Srbija - Turska.

Erdogan je Srbiju prethodno posetio u septembru 2022. godine, a pre toga u oktobru 2019. godine, kada je obeleženo 140 godina diplomatskih odnosa dve zemlje. Predsednik Turske Srbiju je posetio i 2017. godine, kada je sa predsednikom Vučićem posetio i Novi Pazar.

Vučić je u poseti Turskoj boravio 2018, 2021 i 2022. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()