Grenel: Kirbi pogrešno saopštio da je povećan broj srpskih trupa i to kada je došlo do povlačenja

Grenel je na društvenoj mreži "X" da je Kirbi pogrešno saopštio da je došlo do nagomilavanja trupa u momentu kada je došlo do njihovog povlačenja.

03.10.2023. 11:43
  • Podeli:
Ričard Grenel_Richard Grenell_Foto Profimedia-6471bb73db830.webp Foto: Profimedia

Bivši izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel saopštio je da je iz Stejt departmenta dobio informaciju da koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi nije imao prave informacije u vezi broja srpskih trupa duž administrativne linije sa Kosovom.

Grenel je na društvenoj mreži "X" da je Kirbi pogrešno saopštio da je došlo do nagomilavanja trupa u momentu kada je došlo do njihovog povlačenja.

"Karijerna službenica Službe za spoljne poslove u Stejt departmentu mi kaže da 'Kirbi nije koristio najnovije informacije' o broju srpskih trupa na granici, kada je pogrešno rekao da je došlo do 'nagomilavanja' snaga u momentu kada je došlo do njihovog povlačenja. 'povlačenja'. Ona je takođe dodala da su stručnjaci za Balkan u državi pokušali da pronađu kolege iz Nacionalnog saveta za bezbednost koji su dovoljno zainteresovani da odvoje vreme da u potpunosti razumeju detalje“, napisao je Grenel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()