Mišel: Ranije dogovoreni sporazumi Beograda i Prištine moraju da se implementiraju

Na pitanje novinara o detaljima jučerašnjih sastanaka, on je rekao da je liderima objašnjeno šta se očekuje od njih

27.10.2023. 16:02
  • Podeli:
šarl mišel AP PhotoVirginia Mayo via Tanjug-653bc2a9529ff.webp Foto: AP PhotoVirginia Mayo via Tanjug

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas da je jedna od tema samita lidera EU bio i dijalog Beograda i Prištine i da je istaknuto da je važno da se lideri strana vrate za sto i da se ranije dogovoreni Sporazumi implementiraju.

On je na konferernciji za novinare nakon završetka samita ponovio da su u četvrtak održana dva važna odvojena sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i da je veoma važno da dođe do normalizacije odnosa.

"Istakli smo važnost toga. Na sastancima je istaknuta važnost da se lideri vrate za sto, da se sporazumi implementiraju", rekao je Mišel. 

Na pitanje novinara o detaljima jučerašnjih sastanaka, on je rekao da je liderima objašnjeno šta se očekuje od njih, a to je da se sprovedu dogovoreni sporazumi.

"Pre svega da se formira Zajednica opština sa srpskom većinom, pod dva da se primeni sporazum o pečatima. Najvažnije je da se sporazumi implementiraju. To ćemo proveravati, biće posledica i ako se ne implementiraju i ako se implementiraju", rekao je Mišel.

Kada se radi  o današnjem samitu, Mišel je rekao da su teme bile Gaza, Ukrajina, migracije, Južni Kavkaz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()