Predsedništvo SNS preseklo: Biće raspisani novi izbori za Skupštinu Beograda

Rok za konstituisanje gradskog parlamenta ističe sutra, ali je već sad očito da će stanovnici prestonice opet na glasanje

02.03.2024. 13:15
  • Podeli:
beogradski izbori, 17 dec 2023 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-657f8711b28eb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo da budu održani novi izbori za skupštinu Beograda, rečeno je Tanjugu iz SNS.

"Predsedništvo je odlučilo da se ide na nove beogradske izbore i da se na njih izađe u što širem frontu, u jednom velikom pokretu. Srpska napredna stranka kreće u kampanju za beogradske izbore sutra", rekao je predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Što se tiče formiranja pomenutog pokreta, Šapić njie govorio ko bi u njega konkretno mogao da uđe.

"U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti - svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada", naveo je Šapić. 

On je dodao da je ovim potezom SNS podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

"Formiranje većine nikad niko nije dovodio pitanja, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije", rekao je Šapić.

Šapić je naveo da će u ponedeljak delegacija te stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade.

"Većina o firmiranju vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države".

Odluka o beogradskim izborima je, kako je rekao Šapić, bila jednoglasna i odgovorna i pokazuje da se SNS ne boji da ispita volju naroda, a narod će, kaže, doneti odluku koja će uticati na mnoge druge stvari.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()