Rama: Očekujem da će Priština prihvatiti nacrt statuta ZSO

Rama je zatražio i priznavanje tzv. Kosova

27.11.2023. 16:48
  • Podeli:
profimedia-0781870096 edi rama-649ff53652567.webp Foto: Profimedia

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da očekuje da će Priština prihvatiti nacrt statuta Zajednice srpskih opština koji je predložio Brisel, kao i da je normalizacija odnosa između Beograda i Prištine jedini način da se dođe do konačnog mira.

Rama je, u virtuelnom razgovoru za "Naslovnu stranu" Atlanskog saveta zatražio puno priznavanje takozvanog Kosova kao države i dodao da je ono što se desilo pre dva meseca u Banjskoj signal za uzbunu.

"Odgovornost ne snose samo umešana lica, već i Beograd, koji nije osudio, već je proglasio dan žalosti. Još jednom, ne smemo pasti pred konfrontacijama, eskalacijama, nego utrostručiti naše napore za mir", istakao je Rama, prenosi Albanijan post.

Rama je rekao i da je ohrabren promenom pristupa prištinskih vlasti prihvatanjem u načelu zajednice. 

"Premijer i vlada Kosova pokazali su snažnu volju da krenu napred i traže rešenja, a ne da traže alibi ili gledaju u prošlost, umesto u budućnost", dodao je Rama.

Na pitanje o inicijativi "Otvoreni Balkan" Rama je rekao da je ona bila ključna i da je pomogla regionu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()