SL: Završena farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu KiM

Na referendumu na KiM glasala 253 glasača

21.04.2024. 20:15
  • Podeli:
srpska lista facebook-1668089040562.webp Foto: Facebook@srpska lista

 Srpska lista (SL) saopštila je večeras povodom referenduma o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM, da je završena farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije, ističući da je SL bila duboko u pravu ''kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu''. 

Iz SL navode da je današnji dan pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice.

''Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu, jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe.  Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet'', navode iz Srpske liste.

Treće, kako dodaju, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, ''sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima''. 

''Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice, što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije danas'', poručili su iz Srpske liste.

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je prethodno da su na današnjem referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111  birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je  potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()