Vučević predložio sastav nove vlade: Prvi zahtev odanost otadžbini

On je rekao da je zavet sa ovog mesta da ne iznevere narodna očekivanja i da sve svoje umne i fizičke kapacitete stave u korist naroda i otadžbine

01.05.2024. 15:50
  • Podeli:

Kandidat za predsednika Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je danas u Skupštini Srbije sastav svog kabineta i poručio da članovi vlade moraju da budu tim, da će morati uvek da budu spremni da čuvaju nacionalne i vitalne interese Srbije, a da je njegov prvi i jedini zahtev bespogovorna odanost otadžbini.

"Ovo je sastav tima vlade Srbije koje vam predlažem, tima koji ću predvoditi kao prvi među jednakima. Čine ga ljudi različitih političkih profila koje krase raznoliko profesionalno i životno iskustvo. Verujem da će u tome biti naša snaga sposobna da odgovorimo na najrazličitije izazove kojih sasvim izvesno neće manjkati", rekao je Vučević završavajući ekspoze koji je predstaljao tri i po sata.

On je rekao da je zavet sa ovog mesta da ne iznevere narodna očekivanja i da sve svoje umne i fizičke kapacitete stave u korist naroda i otadžbine. 

"Samo tako ova vlada će biti uspešna. Samo tako ispunićemo narodna očekivanja", istakao je Vučević i pozvao na jedinstvo i slogu jer se nalazimo u prelomnim trenucima kada se mora pokazati ljubav prema otadžbini i predani rad.

"Ko ne bude u mogućnosti da bude vođen ovom mišlju i da pobeđuje za Srbiju, taj nije dostojan ministarskog zvanja. Ovo je odsudna bitka i odsudni moment naše narodne pobede", poručio je Vučević.

On je rekao da od svih  članova Vlade Srbije traži ne štede svoje snage.

"U toj  borbi koja nas čeka, ja im nikad neću govoriti napred, uvek isključivo za mnom. Moramo biti spremni da svakog dana mandata koji nam poverite damo sve za Srbiju. A da svoju jedinu otadžbinu ne damo ni za šta", istakao je Vučević.

On je predložio da Siniša Mali bude prvi potpredsednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Irena Vujović, potpredsednik vlade i ministar zaštite životne sredine, Aleksandar Vulin potpredsednik vlade, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede i vodoprivrede, Adrijana Mesarović ministar privrede. 

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike, Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Maja Popović, ministar pravde, Jelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić, ministar odbrane, Marko Đurić, ministar spoljnih poslova. 

Tanja Miščević, ministar za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović ministar prosvete, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević-Stamenkovski ministar za brigu o porodici i demografiju, Zoran Gajić, ministar sporta, Nikola Selaković, ministar kulture, Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, Jelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husein Memić, ministar turizma i omladine, Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić, ministar za javna ulaganja.  

Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura, ministri bez portfelja.

Vučević i na kraju pročitao zdravicu kralja Milana Obrenovića upućenu Srbiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()