Vučić ragovarao sa Erdoganom: Glavne teme - KiM i regionalna pitanja

Sa turskim predsednikom razgovarao i o regionalnim pitanjima

06.07.2023. 16:36
  • Podeli:
aleksandar vucic redžep tajip erdogan buducnostsrbijeav-64a6d1670cb57.webp Foto: Instagram/PrintScreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je telefonom razgovarao sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom kog je obavestio o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

"Konstruktivan razgovor sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o aktuelnim dešavanjima na na Kosovu i Metohiji i hronologiji događaja koji su doveli do eskalacije nasilja nad srpskom zajednicom na KiM", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je sa turskim predsednikom razgovarao i o regionalnim pitanjima, kao i da su se saglasili da su mir i stabilnost potrebniji nego ikad.

"Potvrdili smo spremnost za nastavak odlične saradnje u svim oblastima od obostranog interesa", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Beču gde će učestvovati na trilateralnom Samitu Srbije, Austrije i Mađarske.

Vučić će na Samitu učestvovati sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()