Vučić razgovarao sa italijanskim potpredsednikom vlade Tajanijem

Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos.

06.11.2022. 11:34
  • Podeli:
Tan2022-11-3_132944892_5 Aleksandar Vučić Tanjug Strahinja Aćimović-1667554112998.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem, kojem je, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

"Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije“, objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.

Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos.

On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.

Predsednik je čestitao Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta.

Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()