Vučić sa Guterešom o rezoluciji o Srebrenici

Ponovio sam da je Srbija ozbiljna zemlja koja beskompromisno osuđuje svaki zločin počinjen u ratnim sukobima, napisao je predsednik

24.04.2024. 20:39
  • Podeli:
vučić gutereš instagram buducnostsrbijeav-6629518fefefd.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom o rezoluciji o Srebrenici koja treba da se nađe na dnevnom redu Generalne skupštine UN početkom maja.

Vučić je u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav"  naveo da je razgovarao sa Guterešom o rezoluciji pod nazivom"Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" posebno u svetlu važne uloge koju UN imaju kao jedan od stubova međunarodnog prava.

"Ponovio sam da je Srbija ozbiljna zemlja koja beskompromisno osuđuje svaki zločin počinjen u ratnim sukobima, upravo u skladu sa načelima i regulama Ujedinjenih nacija, koje su i definisale razliku između zločina genocida, zločina protiv humanosti i ratnih zločina", rekao je Vučić.

Vučić boravi u Njujorku gde je u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Vučić pred sednicu Generalne skupštine na kojoj početkom maja treba da se razmatra predlog rezolucije o Srebrenici u sedištu UN održava konsultacije sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi im objasnio poziciju Srbije o najavljenoj rezoluciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()