Vučić sa Tremontijem: Srbija ceni podršku Italije ka našem članstvu u EU

Ponosni smo na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju, naveo je Vučić

02.07.2024. 14:59
  • Podeli:
đulio termonti, aleksandar vučić - 2 jul 2024 - foto Instagram buducnostsrbijeav-6683f9b00d9be.webp Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i italijanskom delegacijom i tom prilikom poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU.

"Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam gospodinu Tremontiju na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici buducnostsrbijeav.

On je poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je, kako je naveo, namenjen sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je, kaže Vučić, EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija regiona produbi i intenzivira.

"Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu", naveo je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()