Vučić: Svi znamo ko je taj ko se igra rata, ali Srbija ima svoju meru i svoje granice

U Valjevu je danas otvorena nemačka fabrika

27.06.2023. 13:37
  • Podeli:
vučić miloš milivojević tanjug-649ac8dbac7a1.webp Foto: Miloš Milivojević Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju nemačke fabrike u Valjevu gde je naglasio da je fabrika ogromna stvar za grad ali i za celu Srbiju, te da će do kraja godine biće zaposleno 300 radnika.

Govoreći o situaciji na KiM, obraćajući se medijima nakon otvaranja fabrike, Vučić je istakao da je jasno ko se igra rata.

"Svi znaju u svetu ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju i ko se igra rata. Oni koji ne smeju ni da postoje po revoluciji 1244. Da li ste videli onaj marš? Ni korak nisu u stanju da potrefe, valjda jer imaju te crne naočare. Znaju svi ko hoće rat i kome to odgovara. Srbija ne želi, ali znaju da sve ima svoju meru i granice. Dajemo sve od sebe da se sačuva mir, uvek spremni na kompromise. To je lepa i dobra reč, kao što je razgovor dobra reč. Očekujem dosta teških situacija u narednom periodu. Očekujem da nam zapadnjaci donesu tekst sa statutima o kojima ništa neće da nas pitaju", naglasio je Vučić.

"Grad Valjevo, ceo kolubarski okrug dobija izuzetnog poslodavca, velikog poreskog obveznika, to je kompanija koja je došla da ostane. Posebno sam srećan jer znam da će oni ovde da ostanu bar desetak godina", naveo je Vučić.

Direktor kompanije Hans Jurgen Kalmbach pozdravio je sve prisutne i rekao da je sjajno pozdraviti sve i proslaviti veliku prekretnicu za kompaniju.

Kako kaže, nova fabrika osim što pokazuje visok kvalitet, jača i evropsku mrežu kompanije.

Nemački proizvođač sanitarija u novi pogon uložio je 85 miliona evra i zaposliće 1.000 ljudi. Predsednik Vučić je zajedno sa predstavnicima kompanije Hansgrohe presekao vrpcu, čime je fabrika u Valjevu zvanično puštena u rad.

Fabrika je otvorena u Industrijskoj zoni Valjevo, a pored Vučića prisustvuju i generalni direktor kompanije Hansgrohe Hans Jurgen Kalmbach, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ambasadorka Nemačke Anke Konrad i drugi. Vučić je zatim održao kraći sastanak sa predstavnicima kompanije i ministrima u vladi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()